• Smakologia

49.90
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu do 5 dni roboczych
Cena przesyłki 6.99
Odbiór osobisty 0
Paczka w Ruchu 6.99
Paczkomaty InPost 9.99
Kurier Inpost 14.9
Kurier Inpost pobranie 18.9
Dostępność Mało
ISBN 978-83-271-0502-8

Kontynuacja serii, w której do tej pory ukazały się: „Zwierzokracja" - książka o prawach zwierząt oraz „Śmieciogród" - o śmieciach, niemarnowaniu, ekologii i dbaniu o Ziemię. Tym razem Ola Woldańska-Płocińska bierze na warsztat inny ważny dla świata temat - jedzenie.

Po co jemy? Jak człowiek ujarzmił rośliny? Czym zastawione były stoły podczas starożytnych uczt? Czy niektóre przyprawy były droższe niż złoto? Czy jedzenie leczy? Jak powstaje czekolada? Czego można dowiedzieć się z etykiet?

Książka w ciekawy sposób, zarówno w warstwie tekstowej, jak i ilustracyjnej, opowiada o jedzeniu w kontekstach: historycznym, kulturowym, środowiskowym i zdrowotnym.
Data wydania 2020-10-28
Status Nowość
Autor Ola Woldańska-Płocińska
Wydawca Papilon
Format 24x30,5
Rok wydania 2020
Wydanie 1
Oprawa Twarda
Stron 80
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci
  • Sklep zamknięty

Sklep w budowie