• Sztukamięs ze szlachtuza. Nieopowiedziana historia mięsa

49.90
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu do 5 dni roboczych
Cena przesyłki 6.99
Odbiór osobisty 0
Paczka w Ruchu 6.99
Paczkomaty InPost 9.99
Kurier Inpost 14.9
Kurier Inpost pobranie 18.9
Dostępność Średnia dostępność
ISBN 978-83-8191-270-9

Po raz pierwszy w historii łatwy dostęp do mięsa ma każdy Polak. Jeszcze wiek temu nasi przodkowie mogli tylko o tym pomarzyć, dziś jednak żyjemy w erze przesytu i hodowli przemysłowych. Pytanie o zasadność jedzenia mięsa nigdy nie było bardziej aktualne. Jedni twierdzą, że jest ono passé, inni uważają, że to nasza polska tradycja. Jak jest naprawdę?

Ta książka powstała, ponieważ wierzę, że jako „obywatele świata" powinniśmy znać naszą historię. Zanim więc sięgniecie po smażoną pierś brojlera lub grillowaną karkówkę z tucznika, poznajcie prawdziwą historię polskiego mięsa i odkryjcie dawny świat polskiej kuchni, w której pekefleisz, pierśnik czy kapłon królowały nie tylko od święta.

Autorka

Data wydania 2021-07-21
Status Nowość
Autor Magdalena Kasprzyk-Chevriaux
Wydawca Czarne
Format 13,3x21,5
Rok wydania 2021
Wydanie 1
Oprawa Twarda
Stron 328
Seria POZA SERIĄ
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci
  • Sklep zamknięty

Sklep w budowie